Tel: +381 69 550 2520
e-mail: office@bugarska-ruza.rs

Connect with Facebook

Eterična ulja za negu kose, tela i noktiju

AROMAKOZMETIKS

Još u prastarim vremenima ljudi su otkrili da neki delovi biljaka, koji imaju jak miris – latice, listovi i semenje, imaju primetan efekat na ljudski organizam. Čovek je naučio kako da izvuče mirisni deo (esencijalna ulja) koji se nalaze u njima i da ih koriste za njihove medicinske, religiozne i estetske upotrebe. Iz početka te komponente su se pripremale tako što su se potapale određene delove biljaka u gusto biljno ulje susama, masline, badema, itd. Zato su analogno tome nazvana „ulja“. Hiljade godina su bile neophodne da se unaprede procesi ekstrakcijedok nije bilo moguće da se naprave stvarno uljane tečnosti, koje, kada se ostave na vazduhu, brzo ispare. Zato su i nazvana „esencijalna“ od grčke reči za vazduh. Primena ovih ulja se širi kao i broj biljaka.

Ovo je način na koji su se osnove moderne AROMATERAPIJE uspostavile pre nekoliko vekova. Ono se bazira na dobro proučenim efektima esencijalnih ulja na ljudskom organizmu. Oni se usvajaju od ljudskog organizma uglavnom kroz kožu i disajni trakt. Odatle oni ulaze u krvotok i limfu i kroz njih dosežu sve organe za koje su namenjeni. Esencijalna ulja pomažu organizmu da povrati njegov prirodni balans. Oni deluju paralelno sa silama prirode a ne protiv njih. U većini slučajeva oni su potpuno kompatibilni sa drugim vrstama terapija.

Kao ruža koja je univerzalno priznata kao kraljica cveća, ružino ulje je kraljica ulja. Najbolji kvalitet se proizvodi od ruže damascene (Damaštanska ruža), koja nalazi najbolje uslove razvoja u dolini Ruža, Bugarska. Ružino ulje koje se proizvodi u ovom regionu značajno prevazilazi ružino ulje proizvedeno u drugim regionima sveta svojim bogatim sadržajem i efektom ljudskog organizma. Ulje Bugarske ruže je poznato i veoma cenjeno svuda po svetu tokom vidše od tri veka. Bugarska esencijalna ulja lavande, ruzmarina, divljeg zdravca, kleke, srebrnog bora, isopa, kamilice, žalfije, peperminta, hajdučke trave, majčine dušice i mnoge druge su naširoko primenjene. Sva esencijalna ulja imaju njihova specifične i prijatne mirise koje čine njihovo korišćenje u željeni i očekivani ritual.

Aromaterapija je pravi i sigurni čovekov asistent u njegovoj težnji da očuva sebe svežim, zdravim, punim snage, samopouzdanja i ubeđenja. Zdrava koža koja normalno funkcioniše je prvi preduslov prirodne lepote. Ovo je kako je AROMAKOZMETIKA sebi prirodno uspostavila primenu esencijalnih ulja u kozmetici.

One oživljavaju i oživljuju, regulišu ćelijske procese, održavaju svežinu, dodaju energiju, zdravlje i lepotu kože;

One opuštaju organizam, eliminišu fizički stres i bol, stvaraju osećaj svežine i čine kožu mekšom i lepšom;

Aktivna moć organizma u svojoj borbi sa neželjenim promenama i stresom je održana i osnažena stalnom negom.

Artikli 1 do 12 od 21 ukupno

po stranici
Stranica:
  1. 1
  2. 2

Mreža  Lista 

Postavi padajući poredak
Podižem...

Artikli 1 do 12 od 21 ukupno

po stranici
Stranica:
  1. 1
  2. 2

Mreža  Lista 

Postavi padajući poredak