Tel: +381 69 550 2520
e-mail: office@bugarska-ruza.rs

Connect with Facebook

Anti celulit ulje "Čempres"

Ime proizvoda Cena kol
Anti celulit ulje "Čempres" 125 ml
670,00 din.
Anti celulit ulje "Čempres" 500 ml
2.100,00 din.

Kratak opis proizvoda:

Bazna ulja: ulje badema i šafranike;
Eterična ulja: ulje čempresa, limuna, ruzmarina i bobica kleke.

Anti celulit ulje "Čempres"

Double click on above image to view full picture

Smanji
Povećaj

Detalji

Koža brzo upija ovo ulje, postaje elastična i umiruje a ne bude masna. Bazna ulja, mešavina ulja badema i šafranike, je uravnotežena kombinacija mono i polinezasićenih masnih kiselina. U ovu osnovu su rastvorene eterična ulja čempresa, limuna, ruzmarina i bobica kleke. Sveža aroma čempresa donosi prijatni osećaj opuštanja i rekreacije. 

CELULIT

Zašto se pojavljuje? Koji su razlozi za to?

Najčešće spominjani razlozi za njegovu pojavu su: stres, štetni uticaj okoline, neodgovarajuće hrane, neredovna ishrana, poremećaji u hormonalnom balansu, nedovoljna fizička aktivnost, pogođene funkcije unutrašnjih organa i sistema, preveliki unos alkohola, kafe i čaja, neodgovarajuća odeća, itd. Očigledno, celulit je jedan od neželjenih „poklona“ modernog života.

Gde se pojavljuje? Kakav je?

Tanki sloj potkožnog masnog tkiva koji je glavni razlog privlačnosti ženskog tela je ustvari veoma lako napadnut od strane spomenutih faktora. To je razlog zašto je upravo to „mesto“ gde se neprijatne posledice dešavaju kada organizam nije u mogućnosti da se izbori sa njima. Kada se uštine između prstiju koža nije više glatka, već je postala gruba. U slučaju produženog uticaja navedenih faktora i bez odgovarajuće reakcije na njih, grubost postaje vidljiva. Vremenom, grubost se produbljuje sve više i više dok konačno ne dobije narandžastu boju kada se već ljušti. Šta se zaista desilo? Krvna i limfna potkožna cirkulacija masnih tkiva je bila uništena i kao posledica toga, masne ćelije su počele da zadržavaju više tečnosti, otpadaka i otrova. Međućelijski prostor je bio zaposednut od strane nepoželjnih zbijenih vlakana koje dodatno sputavaju vitalnu aktivnost ćelija. Te ćelije ne mogu da proizvode energiju zato što nisu u mogućnosti da sagore skladištenu mast. Čak i dugoročne dijete i glad ne mogu pomoći – narandžasta koža koja se odlepljuje sa butina, kukova i stomaka, itd. ostaju nepromenjivi. Ovo objašnjava da čak i tanke žene mogu imati celulit.

Ima li bilo kakvog rešenja? Kako se izboriti sa celulitom?

Na svu sreću, postoje metode koje mogu biti korišćene kao protiv reakcija na celulit ili kao način da se spreči njegova pojava. Jedna od njih je (samo)masaža – pošto se uticaji celulita nalaze na lako pristupnim mestima tela, masaža može da se sprovodi kod kuće u odgovarajuće vreme i može biti deo ženske nege za dobro zdravlje i lepotu. Masaža može da povrati normalnu cirkulaciju krvi i limfe koja olakšava uklanjanje višak vode i drugih otpadaka. Ono stimuliše uništavanje neželjenih međućelijskih vlakana. Šta više, energija prstiju dodiruje najdublje nivoe ćelija – energetske nivoe.

Da bi olakšali masažu, ljudi su u prastarim vremenima koristili ulja. Moderna ulja koja su bogata nezasićenim masnim kiselinama dodaju dodatni efekat na kožu, potkožna tkiva, periferne krvne i limfne sisteme. Moderna aromaterapija je efekat nekih esencijalnih ulja protiv celulita. Uglavnom njihova mala koncentracija je rastvorena u biljnim uljima i lako može da se probije kroz kožu do potkožnih tkiva. Prolazeći kroz krvni i limfni sistem, esencijalna ulja pomažu ćelijama da povrate svoj normalni vitalni ciklus. Oni mogu da ostanu u tkivima nekoliko časova i time dajući efektivni dodir celom organizmu. Kao čista nežna metla ona šalju višak vode i otpadaka. Prijatni miris esencijalnih ulja ustupa mesto posebnom duhu i donosi posebni sprej mirisa iz prirode u naš svakodnevni život.

Kako masirati? Kada? Koliko često?

Evo nekoliko pravila kojih trebate da se pridržavate kada masirate celo telo ili neke njegove delove:

-          Počnite sa sporim i smirujućim pokretima kako bi pripremili telo za masažu;

-          Zatim pravite pokrete jačim ali ne grubljim;

-          Masirajte od dole na gore, počinjući od napred i prelazeći do zadnjeg od svakih delova;

-          Masirajte jako od dole na gore i polako i umirujuće od gore na dole;

-          Prvo masirajte prste na nogama, jastučiće na prstima i vrhove zato što se svi unutrašnji organi projektuju preko njih. Masiranje njihovih refleksnih tačaka poboljšava njihovu generalnu aktivnost. Ovo je dobar početak.

-          Sva ova pravila su odgovarajuća i za anti-celulitnu masažu, ali postoje i neke posebnosti:

  • Putanja esencijalne masaže je: zadnji deo butina, unutrašnja strana, zadnjica i kuk, prednja strana butina i stomak, gornja unutrašnja strana ruku ako je neophodno;
  • Počnite sa pokretima glađenja i utrljavanja, zatim stisnite, pritisnite dlanovima, uhvatite i uštinite prstima, cirkularno masirajte u jednom ili drugom smeru;
  • Trajanje svakog od ovih pokreta je drugačije i zavisi od svakog pojedinačnog slučaja i neophodnosti.

Raniji započinje borbu protiv celulita i daje bolje i brže rezultate. Faktori, koji čine pojavu celulita takođe mogu imati i druge za organizam veoma neugodne posledice. Na svu sreću, većina ovih može da se uspešno izbegne. Jedino o čemu možemo da razmišljamo je o tome šta jedemo, kada i kako jedemo, šta nas čini ljutima i anksioznima, koje su naše navike, i tako dalje i svhatićemo da je celulit samo jedna od zamki u koju sami upadamo. Samo težnja ka poboljšanju generalnog stanja našeg organizma fizički i mentalno može da nam učini težnju za lepotom tela i savršenošću kože stvarnom i dostignutom.

Ikarov Ltd. proizvodi i nudi dve vrste anti-celulitnog ulja za masažu. Kada se kod kuće koristi, najbolje vreme je nakon tuširanja. Počastite sebe sa malo vremena da osetite neophodnosti vašeg tela i kože i ono će nagraditi vas! Malo vremena da se pobrinete za sebe i budete spremni da se susretnete sa svim izazovima predstojećeg dana!

Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod

Comments

Oznake Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Anti celulit ulje "Čempres" Bazna ulja: ulje badema i šafranike;
Eterična ulja: ulje čempresa, limuna, ruzmarina i bobica kleke.
http://bugarska-ruza.rs/media/catalog/product/cache/1/image/265x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/e/cellulite_oi_cypressl-eng_2.jpg
0,00 din.