Tel: +381 69 550 2520
e-mail: office@bugarska-ruza.rs

Connect with Facebook

Teasy čajna filter kašičica kamilica sa medom 3 gr

30,00 din.

Kratak opis proizvoda:

Cvetovi kamilice 86,0%, suvi med 10,0%, slatki koren 1,5%, plodovi šipurka 1,0%, arome 1,0%, plod vanile 0,5%

Teasy čajna filter kašičica kamilica sa medom 3 gr

Double click on above image to view full picture

Smanji
Povećaj

Više pogleda

Detalji

Blagi tonovi vanile i meda u kombinaciji sa jedinstvenim ukusom kamilice, obogatiće vaše trenutke odmora. Egipćani su kamilicu posvetili bogu sunca, a Teasy je posvećuje vama!

Ostali nazivi

kamilica, kamomila, titrica, žabnjak

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Matricaria chamomilla;Nemački nazivi:Kamille;Engleski nazivi:Chamomile;

Sastojci

Cvetovi kamilice 86,0%, suvi med 10,0%, slatki koren 1,5%, plodovi šipurka 1,0%, arome 1,0%, plod vanile 0,5%.

Kako se priprema čaj?

Teasy čajnu filter kašicicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 15 minuta izvaditi kašicicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Glavni sastojak droge je etarsko ulje, koga prosečno ima od 0,2-2%. Lekovitost potiče od etarskog ulja ali i od smole, gorke materije, tanina, i još nekih nedovljno ispitanih sastojaka. Znojenje izazivaju glkikozidi nepoznate gradje. Nađen je još i sastojak umbeliferon i njegov metil estar salicilne kiseline i razne masne kiseline. Etarsko ulje kamilice sadrži azulen.

Kako deluje?

Kamilica je jedno od najboljih, neotrovnih i neškodljivih sredstava protiv upale kože i sluznice. Deluje kao antiflogistik i daje se za lečenje raznih opekotina, rana, čireva, za klistiranje, za ispiranje očiju, ušiju, nosa i usta, za grgljanje, za zapiranje polnih organa i ojedenih mesta i uopšte za sve osetljive organe. Kao čaj se daje protiv bolova i grčeva u stomaku jer deluje kao karminativ. Deluje i kao dijaforetik. Etarsko ulje kamilice deluje kao spazmolitik, anestetik i kao dezenficijens.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod

Comments

Oznake Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Teasy čajna filter kašičica kamilica sa medom 3 gr Cvetovi kamilice 86,0%, suvi med 10,0%, slatki koren 1,5%, plodovi šipurka 1,0%, arome 1,0%, plod vanile 0,5% http://bugarska-ruza.rs/media/catalog/product/cache/1/image/265x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/e/teasy-40_kamilica_med.jpg
30,00 din.