e-mail: office@bugarska-ruza.rs

Connect with Facebook

Ulja IKAROV

Ulja IKAROV

KVALITETNA 100% ČISTA HLADNO CEĐENA BILJNA ULJA "IKAROV"

Zašto da koristimo biljna ulja "IKAROV"?

Zato što su ona razlog da imamo zdravu i lepu kožu, kosu i nokte. Zato što sve što sadrže ulja se koristi od organizma. Zato što mu ona daju na gotovo mnogo sastojaka, od kojih neke organizam ni nemože sam da sintetiše. Koža veoma brzo pokazuje svoje „Hvala!“

Kako se ulja "IKAROV" primaju od kože?

Ljudska koža se sastoji od nekoliko slojeva i uglavnom propušta masti, a ne vodu. Na kožu treba da se nanese ulja toliko koliko koža može da upije i nedugo zatim na njoj ne ostaje ni trag. Kada se prave obogaćujuće maske ili masaža, onda je količina ulja veća. Ostatci od ulja na koži mogu lako da se odstrane. Veoma su retki slučajevi crvenila, iritacije ili alergijskih reakcija. Ako imate veoma osetljivu kožu, ili takvu da je sklona alergiji, prvo napravite test niže od pazuha ili sa unutrašnje strane lakta!!!

Odakle i kako se dobijaju ulja IKAROV?

Biljna ulja "IKAROV" se izvlače iz semenki i plodova biljaka kroz hladno ceđenje. U tom početnom stadijumu ona predstavljaju obojene tečnosti sa ne toliko prijatnim mirisom. Zato ulja podležu dodatnom finom prečišćivanju bez primene visoke temperature. Tako se odstranjuju neželjene primese, a u isto vreme se očuvaju njihove vredne osobine i produžava rok korišćenja.

Šta su ulja?

To su smeša masnih i nemasnih delova. Sa svoje strane, masni deo je smesa triglicerida nezasićenih i zasićenih viših masnih kiselina. Neki od njih mogu da se sintetišu od organizma ali za druga jedini izvor su biljna ulja. Nemasni deo (0,5 do 1,5%) samo kod nekih ulja je veće. Nezavisno od tog malog sadržaja, taj nemasni deo ima bogati sastav i ispunjava veoma važnu ulogu u procesima razmene u organizmu.

Kako se prihvataju od organizma?

Svi sastojci biljnih ulja su potpuno usvojivi od organizma. Ona su jedini izvor polinezasićenih masnih kiselina (Vitamin F), koji je važni biostimulator za različite fiziološke i biohemijske procese. Ubrzavaju ćelijsku razmenu, poboljšavaju hidrataciju, pomažu obrazovanje kolagena i fibrinogena. Poboljšavaju lokalnu krvnu i limfnu cirkulaciju poboljšava turgor kože. Pomaže normalnom funkcionisanju masnih žlezda, sprečava prekomerno mašćenje i širenje masnih pora. Ne smeta razmeni toplote kože i njenom disanju. Mononezasićene i zasićene masne kiseline imaju isto važno značenje za dobro stanje kože i potkožno tkivo.

U nemasnom delu biljnih ulja se sadrže fitosteroli, vitamin E, fosfolipidi (lecitin), skvalen, antioksidanti, mikro i makroelementi i drugi biološko aktivni sastojci. Ona se u potpunosti koriste od organizma i važni su deo razmene sastojaka.

Kako ulja IKAROV mogu da se koriste?

Za direktno nanošenje na kožu, za čšćenje lica, za kombinovanje u kozmetičkim maskama, za dodavanje ka gotovim kozmetičkim produktima; Umesto kreme za lice i telo ili pre njega, kao osnovna ulja u aromaterapiji, za upotrebu za vreme i nakon sunčanja – neka od njih imaju i jedinstveni faktor zaštite od sunca – neka od njih imaju i prirodni faktor zaštite od sunca, ali sva ulja pomažu organizmu da se bolje snađe sa neželjenim delovanjem sunčevih zraka.

Gde se primenjuju?

Skoro u svakoj vrsti kozmetike, sve više i više. Biljna ulja su nezamenjivi sastojak u kvalitetnoj savremenoj kozmetici. Kada su primenjeni u nekim produktima, tada se spominje u reklami, najčešće sa rečju „Obogaćuje“!

Kako da čuvamo biljna ulja IKAROV?

Na tamnom i prohladnom mestu (ali ne u frižideru!) pri temperaturi 7 – 25 stepeni celzijusa. Pri negativnim temperaturama ona tamne i zgušnjavaju se (tzv. „efekat termo šoka“). To ne menja njihova svojstva, pri zagrevanju ulja se ponovo vraćaju u normalno stanje. Njihovi pravi „neprijatelji“ su svetlost, toplota i vazduh. Pri nepravilnom čuvanju hoće da užegnu, što se lako otkriva po njihovom mirisu i ukusu. Preporučujuće je da se do tri meseca nakon otvaranja bočice ulje upotrebi. Nakon svakog korišćenja, da se izbriše grlo flašice, inače će ulje koje je proliveno napolje brzo užegnuti.

Primedba: Ulja su „živi“ biološki produkti. Zavisno od sezonskih promena, različitih geografskih porekla i kvaliteta sirovine, među različitim grupama može da ima male razlike u boji, gustoći ili mirisu.

Pažnja: Koža reaguje na ulja isto kao i na ostale biološki-aktivne sastojke. Vremenom se „navikava“ na njih i spolja počinje da izgleda kao da ulje više nema isto dejstvo. Zato sa vremena na vreme je dobro da se menjaju ulja. Osim toga, postoje i prirodni životni ciklusi organizma. Tokom različitih dana sedmice pa i tokom različitih časova u toku dana, jedno isto ulje se različito prihvata od kože.

Za produžavanje roka držanja dodata je smesa prirodnih antioksidanasa – lecitin, vitamini E i C. Oni pojačavaju blagotvorno delovanje ulja i čuvaju ga da ne užegne. To nisu konzervansi!!!

5 proizvod(a)

po stranici

Mreža  Lista 

Postavi padajući poredak
Podižem...

5 proizvod(a)

po stranici

Mreža  Lista 

Postavi padajući poredak