e-mail: office@bugarska-ruza.rs

Connect with Facebook

Ulje za masažu tela „RUŽA“ 125 ml

1.120,00 din.

Kratak opis proizvoda:

Bazno ulje: ulje semenke grožđa;
Eterična ulja: ulje ruže, divlji zdravac, eukaliptus i bobica kleke

Ulje za masažu tela „RUŽA“ 125 ml

Double click on above image to view full picture

Smanji
Povećaj

Detalji

Ovo je efektivna pomoć u lekovitoj umetnosti masaže. Pomaže da se produbi, ubrza i prenese efekat masaže na celo telo. Sa njim ruke mogu da lako i meko klize po koži dok je njegova aroma opuštajuća i umirujuća. Pomoćnik je smanjivanju zamora, čini da se organizam opet oseća aktivnim, uživa u pokretu, topi anksioznost i stres. Pomoćnik je u popravljanju tonusa mišića, olakšava bolove u mišićima i zglobovima, hrani i održava kožu. Ono stimuliše funkcioje ćelija kože, poboljšava metabolizam i eliminiše otrovne otpatke. U slučaju vezanosti za krevet na duže periode, svakodnevna masaža može da spreči formiranje rana.

Ono je pomoćnik u pospešivanju fizičkog i psihičkog oporavka u slučajevima:

-          Specifičnog /monotonog/ posla, gde se jedna ili dve grupe mišića predominantno opterećuju a druga ne;

-          uspravno položaj tela tokom dužeg perioda i kao rezultat noge su vruće i natečene;

-          fizičkog ili mentalnog rad, sportovi i nakupljeni umor nakon kojeg odvojimo neko vreme za sebe;

-          osećaja ukočenosti zbog duge vožnje ili izloženosti suše

-          kada smo jednostavno odlučili da bi bilo lepo imati masažu.

Svi navedeni efekti ulja su tokom mnogih godina isprobani i postoje zbog sastojaka:

Ulje za masažu tela „Ruža“ je kombinacija 4 esencijalna ulja: ruža, divlji zdravac, eukaliptus i bobica kleke, rastvoreni u čistom ulju semenki grožđa, što je čini veoma vrednim uljem. Ružino ulje ima veoma jak antidepresivni i opuštajući efekat. Ulja ruže i divljeg zdravca su savršena kombinacija koja poboljšava metabolizam i dobro je protiv napregnutosti nerava, depresije, anksioznosti, straha i bola. Ulje bobica kleke pomaže organizmu da ukloni otrovne otpatke, opusti mišiće i reumatske bolove, stimuliše cirkulaciju krvi i drenažu limfe. Ulje eukaliptusa ima takođe i jake efekte protiv bola i za stimulisanje nerava. Kombinovano sa uljem bobica kleke ono postaje odlična antiseptička pomoć. Šeme za masiranje/samo masiranje koje su navedene ispod su samo primer. Ono će voditi ljude bez iskustva da naprave prve korake ili u masiranju sebe ili uz pomoć prijatelja. Najbitnije je da se zapamte pravci masažnih pokreta: stopala i noge, kukovi, butine i stomak, grudi, ruke i dlanovi, ramena i vrat, leđa. „Ruža“ je veoma dobra za masiranje tela ili bilo kog dela njega.

SAMO MASAŽA

STOPALA

Najlakše je da se radi sedeći na podu sa ispruženim nogama. Uhvati stopalo sa obe ruke (jedna od gore, jedna od dole) i zatim nežno pomeri svoje ruke sa stopala do prstiju na nogama. Ovi pokreti bi trebali da budu spori i smirujući. Ponovite to četiri ili pet puta. Utrljavajte na vrhu stopala sa vašim palčevima u malim krugovima, pomerajući se od predela zglobova do prstiju.

Izmasirajte svaki prst na nozi istim malim kružnim pokretima. Koristeći palac i kažiprst nežno povucite svaki prst na nozi, i u isto vreme pomerajte vaše prste ka vrhu prstiju na nogama i rotirajte ih u svakom pravcu.

Masirajte cik-cak niz stopalo od pete do prstiju na nogama sa preklopljenim palčevima.

Uzmite stopalo u vaše ruke i zatim ih masirajte u obrnutim pravcima. Čvrsto držite stopalo i polako rotirajte zglob u pravcu kretanja kazaljke na satu, a zatim u drugom pravcu. Blago kružite oko zglobova koristeći palčeve. Ovaj predeo može biti osetljiv, pa zato pažljivo masirajte.

DONJI DEO NOGU I KOLENA

Sedi na pod sa ispruženim nogama. Savijte noge u kolenima. Polako masirajte od zadnjeg dela nogu u smeru nagore dok se duboko pritiska i lupa sa korenom šake. Ritmično pritisnite i opustite niz mišiće butina od pete do kolena koristeći svaki prst na nozi naizmenično. Zagrlite mišiće na obe strane golenjače sa kažiprstom i palcem i nabijajte na gore. Postavite vaše palčeve jedan do drugog iznad čašice kolena; ostali prsti drže koleno kao podrška. Polako pomerajte svoje palčeve oko obe strane čašice. Vaši palčevi trebaju da se pomeraju u obrnutim pravcima i prelaze preko i ispod čašice. Ponoviti proceduru. Preći preko celog kolena naizmenično menjajući ruke nekoliko puta.

BUTINE

Zgrnite butinu sa vrhovima prstiju koristeći obe ruke od kolena na gore. Prsti ocrtavaju polukrug od srednje linije butine ka spoljašnjosti. Ritmično pritiskajte niz unutrašnjost butine od kolena nagore. Ponovite na spoljašnjoj butini. Dijagonalno gladite gornju unutrašnjost butine od kolena ka međunožju. Ponovite nekoliko puta. Lezite na jednoj strani sa savijenim kolenima. Gladite u krugovima od kuka do sedeće kosti, zatim nadole i okolo butina pre završavanja na kuku. Pritisnite i opustite na butinama, pomerajući ruku naniže ka spoljašnjoj polovini butina. Ovo poboljšava cirkulaciju i tonus mišića. Nežno štipkajte svuda po butinama koristeći palac i kažiprst. Održavajte brz i regularan ritam sa opuštenom šakom i bez ikakve tenzije. Završite sa glađenjem cele oblasti.

OBLAST STOMAKA I STRUKA

Gladite nadole od solar pleksusa ruku za rukom do pupka. Gladite nadole od solar pleksusa, prateći grudni koš do linije struka sa obe ruke. Postavite šaku na sredinu stomaka. Razdvajajte ruke jednu od druge dok svaka ocrtava velike krugove. Utrlajvajte nazad i napred po celom donjem abdomenu. Sa prstima čvrsto povucite mišiće na obe strane. Počnite na kukovima i radite nagore dok god možete i opet na dole. Ponovite obe strane. Radite u krugovima struk i abdominalni predeo.

GRUDI

Započnite sa masiranjem nagore od predela između rebara skroz do ramena. Nežno pritiskajte niz ključnu kost sa prstima. Gladite niz predeo između grudi i ka stranama preko grudnog koša.

RAMENA I VRAT

Počnite kliženje postavljajući obe ruke dok su prsti okrenuti jedni k drugim. Polako povlačite ruke preko grudi i ka ramenima. Okrenite vašu glavu na jednu stranu i masirajte vaš vrat sa rukom u obliku čaše. Ponovite isto nekoliko puta na obe strane. Masirajte počevši od predela između lopatica do korena lobanje. Ponoviti nekoliko puta.

LEĐA

Trebaćeš da upravno sediš za ovu stvar. Zahvatite obema rukama, počevši od predela ispod struka, masirajte na gore dokle god možete. Počevši od korena kičme gladite nagore  sa palčevima mišiće sa obe strane kičme kratkim i čvrstim potezima. Pritiskajući donji deo leđa i predeo vrha butina zaista ćete opustiti bol u leđima. Kao alternativu pokušajte da koristite drveni kotrljajući masažer po vašim leđima.

ŠAKE I RUKE

Savijte ruku u ramenu. Palčevima masirajte oko šake sa malim krugovima. Radite nadole od šake do krajeva prstiju palčevima masirajući u krugove. Ponoviti pet puta. Razvucite palac, zatim svaki prst, naizmenično između palca i prstiju. Menjajte prste koje masirate prvo u pravcu kretanja kazaljke na satu, a zatim u obrnutom pravcu. Okrenite šaku i pažljivo masirajte od sredine šake na dole prema dlanu do srednjeg prsta koristeći palac. Ovo je umirujuće za nervni sistem. Okreni šaku u zglobu u pravcu kretanja kazaljke na satu a zatim u obrnutom smeru. Okreni šaku i masiraj na unutrašnjosti šake pa do ramena. Savij ruku u ramenu a zatim podigni podlakticu i stavi preko grudi. Pritiskaj celom dužinom gornji deo ruke od ramena do lakta.

Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod

Comments

Oznake Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Ulje za masažu tela „RUŽA“ 125 ml Bazno ulje: ulje semenke grožđa;
Eterična ulja: ulje ruže, divlji zdravac, eukaliptus i bobica kleke
https://bugarska-ruza.rs/media/catalog/product/cache/1/image/265x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/a/maslo-za-tialo-roza.jpg
1.120,00 din.